tisdag 7 juni 2016

1 project, 3 days

Sommaren har så sakteliga börjat ta över vårens inträde och de senaste veckorna har värmen gjort sig hemmastadd med besked. Att inspirationen i trädgården svämmar över tanken är därför inte svårt att förstå.
I vår trädgård finns naturliga små oaser som passar alldeles utmärkt för att anpassa oss efter solens strävande över himlen. Senaste projektet vi drog igång var ett trädäck i en undanskymd del av trädgården. Mellan två björkar och en stor och frodig buske fann vi ett lugn och lä som vi gärna ville utnyttja. Kvällssolens varma strålar står dessutom jämnt förankrade över platsen så valet var enkelt, här skulle ett rum till få växa upp.
Idén kom från min kära make i början av förra veckan och var tänkt som ett projekt som skulle få ta hela sommaren. Men ivriga som vi är så sjönk vi igår kväll belåtet ner i nya soffor på ett färdigt trädäck. Och vi var mer än nöjda. Lite slit och en hel del kånkande blev det, men ack så tjusigt och presentabelt det blev.
Många vackra sommarkvällar ser vi fram emot att avnjuta i vår nya oas som ska fyllas av väldoftande bougainvillea, färska citrusträd och vackra olivträd. Men det projektet kommer vi att hantera varsamt och tålmodigt. Tills vidare får därför ett par medelhavsinspirerade växter stå för inspirationen och grunden till framtidens inköp.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar